Pět pivovarů z Ruska

Minimálně pět pivovarů přijede na GBSA 2016 z Ruska. Z toho dva jsou ze stotisícového města Žukovskij, ležícího asi 30 km od Moskvy.
One Ton (1 Tonna) Brewery získal v roce 2014 hned tři stříbrné medaile na respektované degustační ruské soutěži (Gordost pivovara), kterou
organizuje národní svaz ruských výrobců piva. Přestože existuje teprve 3 roky, v Moskevské oblasti (Zhukovskij, Ramenskoe a Zvenigorod)
provozuje už tři vlastní puby.

V 1 Tonna Pubu si můžete dát také pivo z dalšího žukovského minipivovaru: Clique Brewery.

Zatímco žukovské minipivovary počítají dobu existence zatím spíše na měsíce, další ruský účastník, pivovar Trehsosensky, vaří na břehu jezera v Uljanovsku pivo už bezmála 130 let, od roku 1888. Od počátku proslul především svými českými, plzeňskými a vídeňskými pivními recepturami a stal se mimo jiné i oficiálním dodavatelem piva pro ruský carský dvůr. V loňském roce udělila britská porota WBA pivovaru Trehsosensky ocenění
Russia Gold Medal v kategorii 'Lager-Bock' a Russia Silver Medal v kategorii 'Dark Lager'.

Moskevský pivovar Velká Morava vaří pivo v intencích nejlepších českých tradic, klasickou českou technologií, z žateckého červeňáku a z českých a moravských sladů. V Moskvě je jejich pivo k dostání asi na 30 místech, takže tento česko-moravský velvyslanec naši zemi v Rusku velmi dobře reprezentuje. Dotvrzuje to několik zlatých ocenění z ruských pivovarnických soutěží.

Pivovar Bavaria ze Severní Osetie (Vladikavkaz) se představí na GBSA už poněkolikáté.