Vzorky svých piv do degustační soutěže každoročně přihlašuje japonský pivovar Oirase, který leží v prefektuře Aomori v severní části největšího japonského ostrova Honšú. Název pivovaru odkazuje na zdejší téměř sedmdesátikilometrovou horskou řeku Oirase, která ústí do Tichého oceánu. Ta je hlavně na podzim, kdy se bukové lesy okolo řeky s kaskádovými vodopády zbarvují, vyhledávaným turistickým cílem.
Pivovar Oirase s pivní restaurací sídlí v relaxační zóně zdejšího přírodního parku. Na pramenitou vodu neodkazuje jen ve svém názvu, ale tuto místní, naprosto čistou a neupravenou vodu používá i při vaření piva spolu s vybraným sladem a chmelem. V pivovaru používají výrobní zařízení z České republiky. Dění ve varně mohou sledovat přes sklo návštěvníci pivní restaurace, která je součástí pivovaru. Poctivému řemeslnému pivu dává lahodnost voda z Oirase a v restauraci ho servírují se spoustou nejen místních produktů ale i se steaky z vyhlášeného skotu wagyu, který se na ostrově Honšú chová a v Evropě patří k nejdražším steakovým masům. V restauraci čepují ležák plzeňského typu, ležák tmavý a polotmavý a také pivo pšeničné. Ačkoliv pan Suzuki z pivovaru Oirase svá piva do největší české degustační soutěže pravidelně přihlašuje, a piva jsou skvělá, tak zatím neměl štěstí vyhrát.