To nejlepší z USA

Hoši z Wormtown Brewery z Worchesteru prožili na US Open Beer Championship 2014 něco, co sami přirovnávají k senzačnímu triumfu amerických hokejových studentů na olympiádě v Lake Placid 1980 a jejich slavnému vítězství nad tehdy neporazitelnou ruskou hokejovou mašinou, vedenou trenérem Tichonovem.

Do Atlanty přijeli z rodného Massachusetts jako outsideři (mikropivovar s ročním výstavem 3000 barelů) a odjížděli jako Grand National Champion, jako celkový vítěz celého mistrovství, který dokázal zdolat všech 1500 konkurentů ze zbytku celého světa, z velké části o několik řádů větších a renomovanějších pivovarů.

Wormtown Brewery dokázali vyhrát hned 3 velice prestižní kategorie (Imperial IPA, American IPA a French/Belgian Ale) a navrch přidali ještě stříbro v kategorii French/Belgian Saison.

Jejich vlajkovou lodí je Be Hoppy IPA, kterou vysílají také na Zlatou pečeť do Českých Budějovic. V ratingu Beer-Advocate má tento model impozantní skóre 94 bodů (ze 100 možných).

Hodné respektu jsou i další jejich svrchně kvašená piva: Hopulence (American Double / Imperial IPA), vítězný Be Hoppier (American IPA), Bottle Rocket Pale Ale, vítězný Belgian Pale Ale Biere de Miele či Blonde Cougar (American Blonde Ale).

Wormtown Brewery vaří ve velké míře také stouty: ovesný Sweet Tat's Breakfast Stout, Ludmilla (Russian Imperial Stout), anebo Norm Chocolate Coconut...